empathitude

together for a better you

Consiliere psihologică online prin mesaje text

Am gândit această facilitate cu scopul de a fi mai aproape de tine atunci când ai cea mai mare nevoie. Este o metodă prin care poți să scrii ce simți, ce gândești.
Această abordare ți se potrivește, dacă: ai avut o zi grea la muncă, ai nevoie de un sfat psihologic legat de relația cu copiii tăi sau cu partenerul tău, ai griji financiare, simți că ai nevoie să îți crești stima de sine, te simți trist sau anxios.
Unele dintre beneficiile consilierii prin mesaje text 

 În consilierea prin mesaje text, avantajul cel mai mare pe care îl ai, este legat de faptul că poți să lucrezi oricând cu tine, ținând cont de discuțiile pe care le vom avea și de recomandările sugerate.
Este mai puțin costisitoare comparativ cu psihoterapia
 Este o metodă facilă și comodă care nu cere deplasare
 Îți oferă șansa să vorbești cu un terapeut licențiat din țara ta, chiar dacă tu te afli în altă parte, având astfel posibilitatea de a te simți confortabil cu faptul că îți este înțeleasă comunicarea culturală
 Îți oferă accesibilitate crescută la tratament indiferent de timp și spațiu
 Mesajele text pot să ofere o intimitate mai mare și un spațiu în care să așterni gânduri pe care probabil nu ai putea să le spui în alt context.

Relația terapeutică

Succesul unui rezultat dorit depinde foarte mult de relația terapeutică care se formează între client și terapeut.
Conform studiilor, calitatea relației terapeutice este critică pentru succesul tratamentului indiferent de tipul acestuia. Au fost efectuate studii privind terapia individuală, de cuplu și de familie, folosind o varietate largă de metode de evaluare care arată importanța relației terapeutice cu privire la rezultatul tratamentului.
"Mai mult de jumătate din efectele benefice ale psihoterapiei sunt legate de calitatea relației terapeutice" afirmă Dr. Adam Horvath, profesor la Universitatea Simon Frasier și expert principal în cercetarea relației terapeutice.

Beneficiile unei relații terapeutice calitative:

Îmbunătățirea stimei de sine
Cu toții purtăm cu noi convingeri și păreri despre noi înșine, atât pozitive, cât și negative. Poate fără să știm, aceste cogniții pe care le avem, în esență, devin identitatea noastră. Eu, în calitate de psihoterapeut am responsabilitatea de a-ți oferi o perspectivă nouă, în care ești liber să creezi noi credințe mai pozitive sau mai conforme cu realitatea și mai complete despre tine.

Creșterea calității relațiilor
Uneori, mai ales când relațiile noastre cu ceilalți sunt confuze sau dăunătoare, putem transpune aceste așteptări în relații noi. Cu alte cuvinte, aplicăm metodele din relațiile vechi la cele noi. Eu voi fi acolo pentru a asculta modul în care te raportezi la ceilalți și te voi ajuta să îți îmbunătățești fiecare relație în parte de la cele actuale, la cele anterioare.

Ce influențează relația terapeutică?

Percepția ta legată de relația terapeutică
O mare parte din pacienți consideră că terapeutul este cel care se ocupă cu crearea relației și funcționarea terapiei, însă studiile arată că percepția pozitivă și implicarea activă a pacientului în actul terapeutic sunt semnificativ mai importante.
Astfel, conștientizarea propriei tale influențe asupra rezultatelor procesului terapeutic și implicarea ta activă ajută la reducerea suferințelor emoționale cu care intri în ședințele de terapie.

Intervenția terapeutului
Formarea mea ca psihoterapeut mă ajută să susțin și să facilitez crearea de noi gânduri și acte, să ofer acceptare necondiționată, comunicarea înțelegerii, dar și participarea la experiențele prin care treci și dedicarea atenției.
S-a observat că sprijinirea, înțelegerea și ajutarea în căutarea de noi soluții ale terapeutului ajută la dezvoltarea unei relații înalt calitative.


Cu toții știm cât de diferit ne exprimăm emoțiile. Unora dintre noi nu ne este ușor să fim deschiși și sinceri cu privire la trăirile pe care le avem, la sentimentele noastre, mai ales atunci când vorbim cu o persoană nouă, cum ar fi terapeutul. Dacă întâlnirile acestea ar avea loc în cabinet, o persoană anxioasă ar trăi toate emoțiile la un nivel foarte ridicat, dorindu-și, poate să renunțe la terapie. Tratamentul online, care nu implică vizite la un cabinet terapeutic, te poate ajuta mult atunci când suferi de anxietate socială sau te-ai confruntat cu traume. Vei putea începe cu discuții prin email sau mesaje, iar dacă te vei simți confortabil mai apoi, vei putea decide să începi terapia online prin video.
Copyright @2019 - 2022 Cabinet individual de Psihologie Andreea Bob
Afacre partenera Antreprenoare.ro