empathitude

together for a better you

Retreat

Retreat prin psihoterapie (sau coaching) de grup

Presupune exerciții de descoperire și dezvoltare personală îmbinate cu activități în natură sau în spații ambientale din țară sau străinătate.
Este un program destinat persoanelor cu care lucrez deja, gândit astfel încât să ofere participanților experiențe noi și inedite care să-i ajute în soluționarea problemelor cu care se confruntă.
Retreat-urile vor fi organizate sub formă de programe complexe de psihoterapie sau coaching de grup, destinate persoanelor cu care lucrez deja, gândit astfel încât să ofere participanților experiențe noi și inedite care să-i ajute în soluționarea problemelor cu care se confruntă.
Psihoterapia de grup, la fel ca şi psihoterapia individuală, îşi propune să te ajute atunci când doreşti să îţi îmbunătățeşti capacitatea de a face față dificultăților și problemelor din viața ta. Însă, în timp ce în terapia individuală te vei întâlni cu o singură persoană (terapeutul), în terapia de grup întâlnirea este cu mai multe persoane și unul sau doi terapeuti. Terapia de grup se concentrează pe interacțiunile interpersonale astfel încât să găsim soluții la problemele de relație din oricare domeniu al vieții noastre.
Scopul psihoterapiei de grup este de a ajuta la rezolvarea dificultăților emoționale și de a încuraja dezvoltarea personală a participanților din grup. Terapeutul alege persoanele care pot beneficia de acest tip de terapie și pe cei care ar putea avea o influență utilă asupra altor membri din grup.
Interacțiunile de grup ajută participanții să identifice și să schimbe modelele care sabotează relațiile. Marele avantaj al psihoterapie de grup este faptul că lucrăm pe aceste modele „aici și acum" - într-o situație de grup mai asemănătoare cu realitatea și aproape de evenimentele din lumea noastră.
Copyright @2019 - 2022 Cabinet individual de Psihologie Andreea Bob
Afacre partenera Antreprenoare.ro