empathitude

together for a better you

Insomnia, frica de nesomn sau anxietatea care afecteaza somnul. Cum să învățăm să dormim din nou?

Anxietatea este printre principalele cauze ale dificultăților de somn, care face imposibilă deconectarea, relaxarea și odihna corespunzătoare, deoarece stresul provocat de anxietate te va ține alert, într-o stare continuă de tensiune și îngrijorare.

Citește articolul
Mindfulness pentru minte, trup și suflet. Cum să fii prezent în propria ta viață?

Mindfulness este abilitatea umană de bază de a fi pe deplin prezent, conștient de locul în care ne aflăm și de ceea ce facem și de a nu reacționa exagerat sau a fi copleșit de evenimentele din jur.

Citește articolul
Când avem nevoie de coaching?

Coachingul deblochează potențialul unei persoane pentru a-și maximiza performanța și o ajută prin învățare, mai degrabă, decât prin predare.

Citește articolul
Relații vindecătoare/ Relația terapeutică

În momentele neprevăzute, care ne surpind și ne schimbă total activitățile de zi cu zi este important să gasim sprijin și ajutor, o persoană care înțelege și rezonează cu trăirile pe care le avem. Exact cu acest lucru se ocupă un terapeut – să dezvolte împreună cu tine o atmosferă prietenoasă în care te poți […]

Citește articolul
Cum facem față îngrijorărilor excesive în această perioadă grea? Certitudinea, partea incertă din viața noastră.

Frica și panica sunt mai prezente ca niciodată mai ales acum când acest virus se răspândește atât de rapid. Ne temem de ceea ce ne rezervă ziua de mâine iar informația negativă contribuie enorm la frica resimțită și îngreunează momentele prin care trecem.

Citește articolul
Atacul de panică. Simptome și tratament

„Nu mereu vei putea să controlezi ce se întâmplă în exterior, însă întotdeauna vei putea să controlezi ceea ce este în interiorul tău.”

Citește articolul
Dependența de telefon

Tensiunile, lucrurile nespuse pot să fie un motiv pentru care alegem compania telefonului, o companie pașnică, care nu are nimic să ne reproșeze, care nu are nimic de împărțit, doar de ”oferit”.

Citește articolul
Conflictele din și dintre noi

Pentru a face o schimbare în viața noastră este important să începem prin a ne respecta pe noi în aceeași măsură în care îi respectăm pe ceilalți și să îi respectăm pe ceilalți la fel de mult pe cât ne respectăm pe noi. 

Citește articolul
Cum știm că suferim de burnout?

„Burnout” este o stare accentuată de epuizare fizică, mentală și emoțională care apare ca urmare a experimentării unor episoade prelungite de stres când ajungem la limitele personale de rezistență în fața evenimentelor stresante și dezvoltăm dificultăți în gestionarea sarcinilor de zi cu zi.

Citește articolul
Anxietatea ca un roller coaster, trăită și povestită

Un om drag mie a reușit să aștearnă pe foaie propriile trăiri legate de anxietate și să o descrie atât de viu încât te va face să intri în pielea lui foarte ușor. Este un text valoros, care ne ajută să înțelegem ce pare de neînțeles uneori; ne ajută să știm că nu suntem singurii […]

Citește articolul

Cine sunt

Sunt cu adevărat pasionată de ceea ce fac, iar majoritatea demersurilor făcute de-a lungul carierei mele profesionale au avut ca țintă studiul asupra minții și al comportamentelor umane.
Îmi doresc să aduc împreună oameni care să aibă puterea de a-și dezvălui sinele, să creadă în cine sunt ei și în ce pot face și să schimbe ce e de schimbat.
Sunt convinsă că armonia între oameni necesită nu doar timp, ci și reglaje multiple și fine, și se obține mai ales din vorbele spuse, nu din cele nespuse.
Cred că tulburările emoționale sau cele de personalitate sunt, în fapt, șanse de autocunoaștere, de conștientizare a propriului ’’eu’’ și de transformare profundă.
Copyright @2019 - 2022 Cabinet individual de Psihologie Andreea Bob
Afacre partenera Antreprenoare.ro
envelope-ofacebookwhatsapp