empathitude

together for a better you

Coaching online

Coachingul individual 

Crește performanța în plan profesional 

Îți îmbunătățește abilitățile de comunicare, 
comportamentale, 
manageriale, 
de atitudine și nu numai.

Te dezvolți și evoluezi gradual spre scopul propus.


Gândește-te la aspectele din viața ta pe care ți-ar plăcea să le optimizezi sau proiectează-ți în minte un țel înalt. 
Indiferent ce ți-ai propus, simte-te bine venit să apelezi la sedințele de coaching pentru a-ți atinge obiectivele.

Programele pe care le propun pot fi de dezvoltare personală, de consultanță managerială sau intervenții punctuale de tip coaching și/sau training de grup sau individual.
Pe parcursul acestui proces, te voi sprijini să te autodescoperi, să-ți identifici valorile personale, să-ți definești obiectivele, să te focusezi pe prezent pentru a-ți planifica viitorul, să îți conștientizezi comportamentele pentru a planifica schimbarea și să îți soluționezi problemele în așa fel încât să te simți bine cu tine însăți și cu progresele pe care le faci.
În același timp, echipele vor învăța căi de depășire a conflictelor interne și de construire a unor obiective comune, își vor îmbunătăți modul de comunicare, își vor dezvolta inteligența emoțională și își vor exploata la maximum potențialul natural pentru a atinge performanța profesională.
Coaching

Urmărește creșterea performanței în plan profesional și presupune îmbunătățirea abilităților de comunicare, a celor comportamentale, manageriale, de atitudine, și nu numai.
Programele pe care le propun pot fi de dezvoltare personală, de consultanță managerială sau intervenții punctuale de tip coaching și/sau training de grup sau individual.
Pe parcursul acestui proces, te voi sprijini să te autodescoperi, să-ți identifici valorile personale, să-ți definești obiectivele, să te focusezi pe prezent pentru a-ți planifica viitorul, să îți conștientizezi comportamentele pentru a planifica schimbarea și să îți soluționezi problemele în așa fel încât să te simți bine cu tine însăți și cu progresele pe care le faci.
În același timp, echipele vor învăța căi de depășire a conflictelor interne și de construire a unor obiective comune, își vor îmbunătăți modul de comunicare, își vor dezvolta inteligența emoțională și își vor exploata la maximum potențialul natural pentru a atinge performanța profesională.

Ce este coaching-ul?

Coaching-ul este o relație profesională puternică în care un coach calificat se centrează pe a te ajuta să obții rezultate extraordinare în mai multe aspecte ale vieții tale, cum ar fi cariera, afacerile, relațiile profesionale sau organizația din care faci parte. Astfel, printr-un raport de parteneriat, se realizează o proiecție asupra vieții pe care ți-o dorești, asupra potențialului tău și asupra conștientizării alegerilor care duc la evoluție. În calitate de coach am rolul de a scoate la suprafață idealurile pe care le ai și de a explora cele mai bune modalități de a le atinge, prin controlul și acțiunile tale.
În această călătorie de explorare, accentul este pus pe învățare și descoperire continuă a ceea ce cauți, în timp ce ești îndrumat și susținut cu responsabilitate și o considerație pozitivă necondiționată.

„Coachingul deblochează potențialul unei persoane pentru a-și maximiza performanța și o ajută prin învățare, mai degrabă, decât prin predare.”
John Whitmore

Pe parcursul ședințelor de coaching rolul meu este...
 de a observa, asculta, chestiona și înțelege idealurile și scopurilor tale
 de a te încuraja în auto-descoperirea unor soluții și metode eficiente care servesc obiectivelor tale
 de a încuraja angajamentul față de acțiune și de a te susține într-o evoluție personală și profesională solidă
 de a îmbunătăți performanța, concentrându-ne pe „aici și acum”, mai degrabă decât pe trecut sau viitorul îndepărtat
 de a te onora ca expert în viața ta și de a crede în creativitatea și resursele tale
 de a menține o atitudine pozitivă necondiționată, prin susținere față de părerile, preferințele și aspirațiile tale
 de a mă asigura că îți dezvolți competențe personale adaptative și nu dependențe nesănătoase față de relația de coaching
 de a te încuraja să îți îmbunătățești continuu competențele și să îți extinzi noi planuri de dezvoltare

Tipuri de coaching

Coaching-ul are mai multe arii pe care le acoperă, tocmai cu scopul de a îndeplini cât mai acurat preferințele și interesele tale. Care crezi că ți s-ar potrivi?

1. Coachingul personal sau al stilului de viață te ajută să îți conștientizezi și să-ți clarifici obiectivele și prioritățile personale, să îți înțelegi mai bine gândurile, sentimentele și opțiunile și să iei măsurile adecvate pentru a-ți dezvolta viața.
2. Coachingul în relații are scopul de a ajuta două sau mai multe persoane să formeze, să schimbe sau să își îmbunătățească interacțiunile în contexte profesionale sau personale.
3. Coachingul de dezvoltare se concentreaza pe îmbunătățirea calității vieții tale și creșterea satisfacției față de activitățile pe care le desfășori într-un proces gradual de explorare, plin de alegeri și schimbări potrivite scopurilor tale.
4. Coachingul de carieră te ajută să identifici ceea ce îți dorești și ceea ce ai nevoie în cariera ta, apoi să iei deciziile necesare pentru a îndeplini obiectivele în echilibru cu celelalte aspecte ale vieții tale.
5. Coachingul performanțelor se concentrează pe evoluția rezultatelor pe plan profesional și propune soluții eficiente în concordanță cu contextul dat. Scopul central se bazează pe înțelegerea cerințelor locului de muncă, competențele necesare pentru îndeplinirea acestora, eventualele lacune în performanța lor curentă și oportunitățile de îmbunătățire.
6. Coachingul de grup sau echipă este centrat asupra relațiilor dintre indivizii unui grup. Accentul poate varia de la dezvoltarea leadershipului până la dezvoltarea carierei, managementul stresului sau team building. Coachingul de grup combină avantajele terapiei individuale cu resursele unui grup, astfel încât indivizii să învețe unii de la ceilalți și să-și optimizeze interacțiunile.
7. Coachingul online este un tip de coaching care le cuprinde pe toate celelalte și abordează orice domeniu de interes într-un context puțin diferit – mediul virtual.

Beneficiile coachingului

Coachingul cuprinde varii domenii și de aceea beneficiile sale se întind pe mai multe planuri. Poți beneficia de îmbunătățiri la nivel individual sau de grup, la nivelul vieții personale sau în domeniul profesional sau la nivelul performanțelor și al unei dezvoltări personale armonioase. Coachingul îți oferă:

 Rezultate rapide și eficiente
 Deschiderea unei viziuni pozitive asupra evoluției în viață
 Îmbunătățirea abilităților, competențelor și comportamentelor cu relevanță pentru tine
 Clarificarea rolurilor și îndatoririlor individuale în diverse contexte
 Atingerea obiectivelor propuse
 Conștientizarea punctelor forte și a punctelor ce necesită îmbunătățiri
 Dezvoltarea motivației și a potențialului real în sarcini
 Optimizarea interacțiunilor și a relațiilor cu ceilalți

Ce spun studiile despre coaching?

În ultimii ani au fost obținute numeroase date empirice ale efectivității coachingului care demonstrează valoarea, eficacitatea și impactul acestuia într-o serie variată de contexte, precum leadership, sănătate, wellness, psihologie pozitivă etc.

Un studiu bazat pe o metaanaliza își propune să concentreze atenția asupra eficienței coachingului la nivel individual în raport cu contextul organizațional. A fost susținută ipoteza conform căreia coachingul are efecte pozitive asupra a cinci categorii de mecanisme individuale: abilități și performanță, bunăstare, coping, atitudini de lucru și autoreglare orientată spre obiective. Rezultatele studiului afirmă efectivitatea coachingului asupra tuturor dimensiunilor măsurate. Astfel, putem observa evoluții atât la nivel subiectiv, cât și la nivel profesional, în contexte organizaționale.
(Theeboom, T., Beersma, B., & van Vianen, A. E. (2014). Does coaching work? A meta-analysis on the effects of coaching on individual level outcomes in an organizational context. The Journal of Positive Psychology, 9(1), 1-18.)
De asemenea, este susținută o legătură strânsă între coaching și implicațiile acestuia asupra domeniului psihologiei pozitive, și anume prin urmărirea unor interese comune, cum ar fi: optimizarea nivelurilor de performanță și bunăstare, dezvoltarea sentimentului de împlinire și competență, sublinierea punctelor forte și a potențialului de dezvoltare etc.
(Linley, P. A., & Harrington, S. (2005). Positive psychology and coaching psychology: Perspectives on integration. The Coaching Psychologist, 1(1), 13-14.)

Coachingul este o formă de dezvoltare și evoluție graduală, în care un coach îți deschide viziuni noi și îți arată direcția înspre care tu doar vei păși. Gândește-te la aspectele din viața ta pe care ți-ar plăcea să le optimizezi sau proiectează-ți în minte un țel înalt, indiferent ce ți-ai propus, simte-te bine venit să aplelezi la sedințele de coaching.
Copyright @2019 - 2022 Cabinet individual de Psihologie Andreea Bob
Afacre partenera Antreprenoare.ro